- o varză;
- o ceapă;
- un ardei roșu;
- un ardei verde;
- una-două roșii;
- 2 - 3 linguri de ulei de măsline;
- sare, piper.
1. Am tăiat varza fâșii cât mai subțiri. Dacă aveți o răzătoare care taie fâșii subțiri e și mai bine.
2. Ceapa și ardeiul tăiate mărunt le-am călit în două linguri de ulei de măsline doar până a devenit ceapa sticloasă.
3. Am adăugat varza (dacă nu încape toată o dată, se adaugă treptat; pe măsură ce se înmoaie, ea se lasă, făcând loc pentru restul de varză) și am gătit-o la foc mic, sub capac, mestecând din când în când. Trebuie supravegheată deoarece se poate prinde foarte ușor de fundul cratiței.
4. Când varza s-a înmuiat puțin, am adăugat roșiile tocate mărunt, sare, piper și am călit în continuare.
5. Cam în 30 - 35 de minute varza e călită, se oprește focul, se mai adaugă sare și piper, dacă mai trebuie. Se poate pune mărar tocat.
Eu am servit-o cu friptură de porc cu cârnăciori.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu