- 2 albușuri de ou;
- 4 linguri de zahăr;
- 1 plic zahăr vanilinat;
- circa 150 g de zmeură;
- pentru decor frunzulițe de mentă.
1. Am pus deoparte câteva fructe de zmeură frumoase, nezdrobite, pentru decor.
2. Restul fructelor le-am zdrobit cu furculița într-o farfurie.
3. Am bătut albușurile împreună cu zahărul și zahărul vanilinat, adăugate treptat, până am obținut o spumă tare. Proba o fac, de obicei, răsturnând vasul cu fundul în sus. Dacă spuma nu curge, nu cade, e bătută bine.
4. Am adăugat fructele zdrobite și am amestecat mai departe ușor, cu telul de mână, prin răsturnare.
5. Am așezat spuma în cupe, am decorat cu fructe întregi și cu frunze de mentă.
Este un desert care se consumă în scurt timp de la preparare. Nu se poate păstra timp îndelungat la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu