Am folosit:
- 1/2 kg carne tocată de pui;
- 1-2 ouă;
- 2-3 felii de pâine albă înmuiată în apă;
- 2-3 căței de usturoi (depinde cât de mult vă place aroma de usturoi);
- o ceapă de mărime potrivită;
- un cartof curățat și dat prin răzătoarea mică;
- sare, piper.
1. Am amestecat toate ingredientele într-un bol. (Potriviți condimentele și aromele după gustul dumneavoastră.)
2. Am modelat chiftele (mai mari, mai mici, cum vă plac) și le-am așezat într-o tavă, pe hârtie de copt. Eu le-am făcut turtite, dar puteți să le modelați rotunde.
3. Introduc tava la cuptor până când chiftelele sunt ușor rumenite pe margini (aprox. 15 -20 de minute).
Dacă se fac chifteluțe mai mici, se pot servi pe platouri, ca aperitive, alături de diverse sortimente de brânzeturi, șnițele, rulouri de șuncă cu diferite umpluturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu