miercuri, 20 iulie 2016

Chiftele din carne de pui la cuptor


Am folosit:
  • 1/2 kg carne tocată de pui;
  • 1-2 ouă;
  • 2-3 felii de pâine albă înmuiată în apă;
  • 2-3 căței de usturoi (depinde cât de mult vă place aroma de usturoi);
  • o ceapă de mărime potrivită;
  • un cartof curățat și dat prin răzătoarea mică;
  • sare, piper.
1. Am amestecat toate ingredientele într-un bol. (Potriviți condimentele și aromele după gustul dumneavoastră.)

2. Am modelat chiftele (mai mari, mai mici, cum vă plac) și le-am așezat într-o tavă, pe hârtie de copt. Eu le-am făcut turtite, dar puteți să le modelați rotunde.
3. Introduc tava la cuptor până când  chiftelele sunt ușor rumenite pe margini (aprox. 15 -20 de minute).
4. Întorc chiftelele pe partea cealaltă și le las până se rumenesc și pe această parte.
Dacă se fac chifteluțe mai mici, se pot servi pe platouri, ca aperitive, alături de diverse sortimente de brânzeturi, șnițele, rulouri de șuncă cu diferite umpluturi.
Sau se pot servi alături de o garnitură de cartofi, orez, legume, ca fel principal.
Piure de cartofi cu chifteluțe marinate

Niciun comentariu: