sâmbătă, 9 iulie 2016

CUM PREPAR EU RÂNTAȘUL PENTRU CIORBE?

Acesta se pregătește dintr-o lingură de făină (sau două, depinde de cantitatea de ciorbă) care se rumenește puțin fără ulei, amestecând continuu pentru că se arde foarte repede. 
Înainte să se rumenească
După ce s-a rumenit puțin
Se ia deoparte, se adaugă doar atâta ulei cât să încorporeze făina, apoi o linguriță de boia dulce de ardei și se adaugă bulion sau pastă de tomate cât dorim să facem ciorba de acrișoară (eu am pus o ceșcuță).


Ajunge la consistența aceasta:

 Dacă e necesar să îl mai diluăm, adăugăm apă (dacă e post) sau lapte (dacă o facem de dulce). Eu am pus o ceșcuță de apă, folosind aceeași ceșcuță cu care am pus și bulionul. 

Acest "rântaș" îl punem în ciorbă și îi dăm un clocot. 

Niciun comentariu: