Acesta se pregătește dintr-o lingură de făină (sau două, depinde de cantitatea de ciorbă) care se rumenește puțin fără ulei, amestecând continuu pentru că se arde foarte repede.
 |
Înainte să se rumenească |
 |
După ce s-a rumenit puțin |
Se ia deoparte, se adaugă doar atâta ulei cât să încorporeze făina, apoi o linguriță de boia dulce de ardei și se adaugă bulion sau pastă de tomate cât dorim să facem ciorba de acrișoară (eu am pus o ceșcuță).
Ajunge la consistența aceasta:
Dacă e necesar să îl mai diluăm, adăugăm apă (dacă e post) sau lapte (dacă o facem de dulce). Eu am pus o ceșcuță de apă, folosind aceeași ceșcuță cu care am pus și bulionul.
Acest "rântaș" îl punem în ciorbă și îi dăm un clocot.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu