Am nevoie de:
- 1 piept de pui;
- 100 g brânză telemea (eu folosesc telemea dulce sau cașcaval);
- 100 g măsline negre;
- 1 salată verde;
- 4 roșii;
- 2 castraveți;
- 2 ridichi;
- 2-3 linguri de ulei de măsline;
- ceapă verde 1-2 bucăți (se poate omite);
- sare, piper alb.
Procedez astfel:
1. Spăl carnea, o tai felii ca și pentru grătare și le condimentez cu sare și piper. De fapt, chiar asta și fac: niște grătare din piept de pui. Eu le fac într-o tigaie unsă cu ulei de măsline, dar dacă aveți posibilitatea să le faceți chiar pe grătar e și mai bine. Le las să se răcească, după care le tai cubulețe.
2. Spăl salata, o rup bucăți și o pun într-un castron.
3. Curăț roșiile, castraveții și ridichile, le tai cubulețe și le adaug peste salată, împreună cu brânza tăiată, și ea cubulețe, și măslinele.
4. Adaug și pieptul de pui cubulețe.
4. Potrivesc de sare și piper și amestec ușor prin răsturnare. Dacă doresc mai pot adăuga ulei de măsline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu