Din păcate, pentru această rețetă îmi lipsește poza de prezentare. Dar o s-o adaug data viitoare când pregătesc această mâncare ușoară și rapidă.
Am avut nevoie doar de:
- cartofi (câți doriți);
- pulpe de pui (întregi, superioare sau inferioare);
- ulei;
- sare, piper, boia;
- frunze proaspete sau uscate de cimbru, rozmarin, busuioc sau ce arome preferați sau puteți să vă rezumați doar la condimentele clasice.
1. Am curățat cartofii, i-am spălat și i-am tăiat mai întâi în sferturi pe lungime, apoi fiecare sfert în felii de jumătate de centimetru grosime sau mai groase dacă doriți. Am pus cartofii într-un vas și i-am condimentat cu ceea ce am arătat la ingrediente.
2. În alt vas (bol sau lighienaș)Am condimentat și pulpele la fel. Uneori pun și puțin ulei, dar de cele mai multe ori nu pun ulei deoarece pulpele lasă suficientă grăsime.
3. Într-un vas de yena, așez cartofii condimentați, iar peste ei așez pulpele condimentate. Pot să adaug și puțină apă (un sfert de pahar).
4. Acopăr vasul cu capacul său și îl introduc în cuptorul preîncălzit. Reduc focul la potrivit și las să se gătească aproximativ 30 de minute, verificând din când în când dacă nu mai trebuie să adaug câte puțină apă.
5. Când carnea e făcută (se poate vedea că, la capete, se desprinde de pe os), iau capacul deoparte și mai las vasul la cuptor câteva minute, până când pulpele fac acea crustă rumenită care unora le place atât de mult.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu