- condimente: sare, piper, boia, verdețuri preferate;
- două linguri cu pesmet;
- două linguri cu pesmet;
- 2 linguri de ulei de măsline.
🍴 Cartofii curățați se taie în felii de 1 cm grosime, pe lungime.
🍴 Într-o oală spațioasă se pune apă la fiert. Când apa clocotește, se pun cartofii în ea și se lasă să fiarbă 8 minute.
🍴 Se scot cartofii din apă și se strecoară. Îi punem, apoi, într-un vas, îi condimentăm cu sare, piper, boia, două linguri cu pesmet (eu am făcut și fără și a fost în regulă și așa), adăugăm uleiul, verdețuri pentru aromă (eu am folosit un amestec de verdețuri mediteraneene cu cimbru, busuioc, rozmarin și altele), îi amestecăm și îi așezăm într-o tavă pe foaie de copt, pe un singur rând, dacă se poate să nu se suprapună. Se țin la cuptor 30-45 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu