vineri, 29 iulie 2016

Spaghete cu sos de roșii

Am avut nevoie de:

  • două cepe de mărime potrivită;
  • 3-4 căței de usturoi;
  • două linguri de ulei de măsline;
  • roșii pasate la borcan sau pastă de roșii sau bulion de casă mai gros;
  • o lingură sau linguriță de zahăr (depinde cât de acră e pasta de roșii);
  • sare, piper;
  • frunze de pătrunjel verde, rozmarin, busuioc.
1. Ceapa tăiată mărunt am călit-o în ulei de măsline până s-a înmuiat și a devenit sticloasă.
2. Am luat-o de pe foc și am zdrobit în aceeași cratiță usturoiul. Le-am mai pus foarte puțin pe foc (dacă se arde usturoiul, devine amar).
3. Am adăugat roșiile pasate sau pasta de roșii, sare, piper, o linguriță de zahăr (sau după gust) și le-am lăsat să fiarbă la foc mic 10 minute, mestecând din când în când. La urmă am oprit focul și am adaugat verdețurile (dacă acestea sunt uscate, le adaug mai repede să fiarbă cu sosul).
4. Separat, am pus apă la fiert pentru spaghete. Când apa a ajuns la punctul de fierbere, am pus spaghetele în apă și le-am lăsat să fiarbă cât arătau indicațiile de pe pachet.
5. Am strecurat spaghetele și le-am limpezit la jet de apă rece.
6. Am pus spaghete pe o farfurie, sosul deasupra și verdețuri proaspete pentru decor. Dacă nu se mănâncă de post, se poate rade caș sau cașcaval.


Niciun comentariu: