marți, 26 iulie 2016

Tochitură din carne de porc

Pentru această mâncare am folosit:
  • o jumătate de kg de pulpă de porc;
  • două bucăți de cârnați de porc, ușor afumați;
  • ceapă (eu am folosit multă, vreo 5 - 6, de mărime medie, pentru că ne place sosul care se formează);
  • două roșii;
  • 2 -3 linguri de ulei de măsline;
  • o ceșcuță cu vin alb;
  • 3 - 4 căței de usturoi;
  • sare, boia și piper;
  • frunze proaspete de pătrunjel.
1. Pentru început, am spălat carnea de porc și am tăiat-o cubulețe.
2. Am prăjit-o în ulei de măsline până când apa din carne s-a evapora și carnea a început să sfârâie. Am întors bucățile pe toate părțile sa se prăjească și să primească acea culoare rumenă caracteristică fripturilor.
3. Cu o paletă, am scos cubulețele de carne din cratiță și, în același ulei, am pus rondelele de cârnăcior.
4. Le-am prăjit și pe acestea până au primit "rumeneala" potrivită. Apoi le-am scos din uleiul în care s-au prăjit.
5. Separat și în paralel cu ceea ce am descris mai sus, am călit ceapa tăiată mărunt. Ceapa n-o las să se rumenească, eu o călesc doar până devine translucidă, sticloasă.
6. Peste ceapă am pus cubulețe de carne și de cârnăcior prăjite.
7. Le-am condimentat cu boia, sare și piper, am adăugat puțină apă și le-am lăsat să fiarbă acoperite, verificând din când în când să nu scadă apa și să se ardă ceapa.
8. Când carnea a fost fiartă, am pus peste mâncare roșiile tocate mărunt (le-am dat prin tocătorul de legume).
9. Am adăugat apoi și usturoiul și ceșcuța cu vin alb (acesta e opțional).

10. Am lăsat mâncarea să mai dea câteva clocote...
11. ...apoi am stins focul și am adăugat pătrunjelul tocat.
Nu știu ce fel de tochitură este aceasta. Pe internet am găsit o mulțime de rețete de tochitură și moldovenească, și ardelenească, și cu ceapă, și fără ceapă, chiar și cu morcovi. Ceea ce am făcut eu a fost o combinație între rețetele pe care le-am găsit.
Galerie foto:


Niciun comentariu: