Am avut nevoie de:
- vișine;
- zahăr;
- apă.
1. Am spălat borcanele.
2. Am spălat vișinele (doar fructele, fară codițe sau frunze).
3. Am pus vișinele în borcane cât să ocupe aproximativ două treimi din borcan. Se pot pune și mai puține dacă doriți să aveți mai mult sirop.
4. Am completat un borcan cu apă, pe care apoi am golit-o, ținând mâna pe gura borcanului ca să nu cadă boabele. Am măsurat cantitatea de apă care ar fi necesară unui borcan. Mie mi-au trebuit aproximativ 250 ml pentru fiecare borcan.
5. Am calculat câtă apă îmi trebuie pentru toate borcanele și am pus această cantitatea de apă într-un vas.
6. Am îndulcit siropul cu zahăr după gust (am văzut că unele gospodine îndulcesc compotul chiar cu miere).
7. Am completat toate borcanele cu sirop. Le-am sigilat cu capacele.
8. Am așezat borcanele într-o cratiță mai mare pe fundul căreia am pus un prosop mai vechi ca să protejez borcanele. Am pus în cratiță apă cam până la jumătatea borcanelor. Am așezat cratița pe foc (la mine, pe toate cele patru ochiuri de aragaz). Am lăsat să fiarbă aproximativ o jumătate de oră din momentul în care apa a început să clocotească.
9. Am scos borcanele din apa fierbinte, le-am sters ai le-am așezat în pături, bine acoperite ca să-și păstreze căldura cât mai mult și să se răcească treptat.
10. Se iau din pături a doua zi sau cand se simte că nu mai sunt fierbinți, se etichetează și se pun în cămară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu