Ingrediente:
- 1,5 kg mere
- 200 g gris
- 230 g zahar
- 370 g faina
- 100 ml ulei
- 1 lingura de praf de copt
- un praf de sare
- o lingura esenta de vanilie (sau o lingurita scortisoara )
Prima data amestecam bine intr-un vas grisul,faina,zaharul,sarea si praful de copt.
Spalam merele (de preferat sa fie mere zemoase ) , le dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja( daca nu va place cu coaja,curatati-le inainte ).Le amestecam apoi cu uleiul si esenta de vanilie.
*Daca merele nu sunt zemoase ,adaugati 100 ml de apa impreuna cu uleiul pentru ca straturile uscate sa aiba destula umiditate sa formeze o foaie de aluat .
Acoperim cu hartie de copt o tava de 22×30 cm si asezam jumatate din compozitia uscata ,jumatate din mere ,apoi ce-a rams din cea uscata si restul de mere. Nivelam frumos prajitura cu mere presand usor cu dosul unei linguri .
Coacem 40-50 de minte la 180-200 °C pana se rumeneste putin deasupra,cand e gata se va desprinde de pe marginile tavii.
O lasam sa se raceasca complet si apoi o putem taia.
Sursa rețetei: retetefeldefel.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu