Ce folosesc?
- 1 kg cartofi
- 0,750 kg vinete
- 0,500 kg roșii
- 150 g sos de roșii
- ulei de măsline
- sare, piper
- 1 legătură pătrunjel
Cum procedăm?
- Curățăm cartofii, îi spălăm, îi tăiem felii rotunde și îi așezam într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Amestecăm feliile cu ulei și le dăm la copt.
- Vinetele se decojesc, le tăiem rondele și le presărăm cu sare.
- Tăiem mărunt ceapa și o călim în ulei încins. Spălăm feliile de vinete și le lăsăm să se scurgă de apă.
- Într-o cratiță așezăm feliile de cartofi rumeniți intercalate cu feliile de vinete pentru a obține un aspect plăcut al mâncării. Peste ele adăugăm sosul de roșii, sarea și piperul.
- Lăsăm compoziția la copt vreme de 40 minute. Se servește cu pătrunjel tocat mărunt.
Sursa rețetei: www.crestinortodox.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu