joi, 1 decembrie 2016

MUSACA DE CARTOFI CU VINETE


Ce folosesc?

  • 1 kg cartofi
  • 0,750 kg vinete
  • 0,500 kg roșii 
  • 150 g sos de roșii
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • 1 legătură pătrunjel

Cum procedăm?
  • Curățăm cartofii, îi spălăm, îi tăiem felii rotunde și îi așezam într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Amestecăm feliile cu ulei și le dăm la copt.
  • Vinetele se decojesc, le tăiem rondele și le presărăm cu sare.
  • Tăiem mărunt ceapa și o călim în ulei încins. Spălăm feliile de vinete și le lăsăm să se scurgă de apă.
  • Într-o cratiță așezăm feliile de cartofi rumeniți intercalate cu feliile de vinete pentru a obține un aspect plăcut al mâncării. Peste ele adăugăm sosul de roșii, sarea și piperul.
  • Lăsăm compoziția la copt vreme de 40 minute. Se servește cu pătrunjel tocat mărunt.

Sursa rețetei: www.crestinortodox.ro

Niciun comentariu: