Ce am folosit?
- 3 dovlecei tineri, curățați de coajă și dați pe răzătoarea mică
- 7 cartofiori mici, fierți în coajă
- 1 morcov curățat și dat pe răzătoarea mică
- o ceapă mare tăiată mărunt
- 4 căței de usturoi pisați
- 2 linguri cu pesmet
- 1 linguriță bulion
- sare, piper și mult pătrunjel tocat.
- Cantitățile pot diferi în funcție de ce și cât aveți prin casă, precum și de câte chifteluțe vreți să vă iasă. Am făcut aceste chifteluțe folosind și doar un dovlecel, doi cartofi mai mari, o ceapă mare, doi morcovi mici, vreo trei felii mari de pâine integrală fără coajă și restul ingredientelor.
- Se stoarce bine de zeamă dovlecelul, cartofii fierți se pasează cu o furculiță sau se răzălesc pe răzătoarea mică, se adaugă ceapa, bulionul, pesmetul, condimentele și pătrunjelul și se amestecă bine până se obține un aluat omogen.
- Se ia cu o lingură din compoziție și se formează biluțe care se tăvălesc prin făină și se rumenesc în ulei încins. Eu le-am modelat în palmă cu ajutorul unei linguri date prin ulei (altfel se lipesc chiar și de foaia de copt) și le-am copt in cuptor, în tavă, pe foaie de copt.
- Eu le-am făcut alături și o salată de castravete cu mărar: am curățat castravetele de coajă, l-am tăiat feliuțe, am presărat sare, ulei de măsline, mărar tocat din belșug și puțină zeamă de lămâie (sau oțet diluat cu apă).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu