joi, 1 decembrie 2016

VINETE UMPLUTE


Ce folosesc?
  • 4 vinete mari
  • 4 cepe
  • 4 ardei grași
  • 4 roșii
  • 5 căței usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ceașcă ulei
  • 1 ceașcă orez
  • 1 legătura mărar
  • sare
  • piper
Cum procedez?
1. Tai vinetele în jumătăți, pe lungime, scoți o parte din miez și le opărești în apă clocotită cu puțină sare timp de 20 minute, apoi le scoți și le așezi într-o tavă de teflon. 
2.Între timp, prepari umplutura astfel: călești ceapa într-o cratiță, adaugi ardeii, apoi miezul de la vinete, morcovul ras și usturoiul. Lași să scadă și adaugi orezul și puțină apă. Lași să se înăbușe bine și cu orezul, apoi adaugi roșiile decojite și tăiate cubulețe. Lași să scadă bine și adaugi verdeață, piper și sare după gust. 
3. Cu această compoziție umpli vinetele și dacă mai rămâne compoziție poți umple și vreo 2 ardei grași tăiați în jumătăți. 4. Torni deasupra sos de roșii și dai tava la cuptor. 

Opțional: Când mâncarea este aproape gata poți adăuga deasupra cașcaval sau brânză rasă și mai lași 5 minute la cuptor sau poți servi cu smântână deasupra.
Sursa rețetei: www.crestinortodox.ro

Niciun comentariu: