duminică, 8 aprilie 2018

Clătite marocane sau clătite cu o mie de găuri

Ingrediente:

  • 250 g griș;
  • 600 ml apă călduță;
  • 200 g făină albă;
  • o lingură de zahăr;
  • 10g drojdie uscată (eu pun un pliculeț);
  • o linguriță de praf de copt;
  • un praf de sare.
  • Eu am pus în plus pentru aromă vanilie și ceva mai mult zahăr, după gustul nostru.
Preparare:

  • Într-un bol amestecăm cu un tel toate ingredientele solide: făina, grișul, zahărul, drojdia, praful de copt, sarea;
  • Adăugăm apa călduță, puțin câte puțin, amestecând continuu ca sa nu apară cocoloașe, până obținem consistența unui aluat  puțin mai gros decât cel clasic de clătite;
  • Schimbăm telul cu un blender vertical și mai mixăm 4-5 minute. La nevoie se mai poate adăuga câte puțină apă.
  • Acoperim vasul cu o folie de plastic alimentară și lăsăm o jumătate de oră să dospească. După o jumătate de oră îndepărtăm folia, amestecăm puțin în aluat pentru a elimina din aer și trecem la coacerea clătitelor.


  • Ungem o tigaie aflată pe foc cu puțin ulei. Când uleiul este încins, punem în mijlocul tigăii, cu polonicul o cantitate de aluat suficientă pentru a obține o clătită mai groasă decât cele obișnuite. În funcție de mărimea tigăii, mai punem aluat sau nu. Clătita marocană trebuie să fie mai grosuță. După coacere va fi pufoasă.


  • Coacem clătita pe ambele părți. Va rezulta o clătită pufoasă și plină de găuri.




  • Se poate servi cu dulceață, cu sirop sau cu ciocolată.



Sursa: https://youtu.be/kYdJW4S8JaQ

Niciun comentariu: