- 250 g griș;
- 600 ml apă călduță;
- 200 g făină albă;
- o lingură de zahăr;
- 10g drojdie uscată (eu pun un pliculeț);
- o linguriță de praf de copt;
- un praf de sare.
- Eu am pus în plus pentru aromă vanilie și ceva mai mult zahăr, după gustul nostru.
- Într-un bol amestecăm cu un tel toate ingredientele solide: făina, grișul, zahărul, drojdia, praful de copt, sarea;
- Adăugăm apa călduță, puțin câte puțin, amestecând continuu ca sa nu apară cocoloașe, până obținem consistența unui aluat puțin mai gros decât cel clasic de clătite;
- Schimbăm telul cu un blender vertical și mai mixăm 4-5 minute. La nevoie se mai poate adăuga câte puțină apă.
- Acoperim vasul cu o folie de plastic alimentară și lăsăm o jumătate de oră să dospească. După o jumătate de oră îndepărtăm folia, amestecăm puțin în aluat pentru a elimina din aer și trecem la coacerea clătitelor.
- Ungem o tigaie aflată pe foc cu puțin ulei. Când uleiul este încins, punem în mijlocul tigăii, cu polonicul o cantitate de aluat suficientă pentru a obține o clătită mai groasă decât cele obișnuite. În funcție de mărimea tigăii, mai punem aluat sau nu. Clătita marocană trebuie să fie mai grosuță. După coacere va fi pufoasă.
- Coacem clătita pe ambele părți. Va rezulta o clătită pufoasă și plină de găuri.
- Se poate servi cu dulceață, cu sirop sau cu ciocolată.
Sursa: https://youtu.be/kYdJW4S8JaQ
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu