Ce folosesc?
Pentru mămăligă:
- 1 l de apă;
- 200 g făină de mălai;
- o linguriță de sare (sau după gust).
- 2 - 3 linguri de smântână;
- 150 - 200 g caș sau brânză de burduf;
- opțional, jumăruțe din slăninuță ușor prăjite.
Cum procedez?
Galerie foto
Pentru mămăligă:
- 1 l de apă;
- 200 g făină de mălai;
- o linguriță de sare (sau după gust).
- 2 - 3 linguri de smântână;
- 150 - 200 g caș sau brânză de burduf;
- opțional, jumăruțe din slăninuță ușor prăjite.
Cum procedez?
- Pregătesc o mămăliguță așa cum am arătat la Mămăligă pripită .
- Pe o farfurie, întind un strat de smântână, presar un strat de caș dat pe răzătoarea mare sau brânză de burduf. Împrăștii câteva jumăruțe de slănină prăjită.
- Continui cu un strat de mămăliguță proaspăt făcută pe care o întind frumos peste caș cu lingura dată prin grăsimea în care am prăjit jumăruțele de slănină sau prin smântână ca să nu se lipească prea tare mămăliga de lingură.
- Repet operațiunea de la început cu stratul de smântână, de caș și jumăruțe. Pregătesc în felul acesta câte straturi doresc (de obicei fac doar două; pentru cei mai mâncăcioși trei).
- Mămăliguța cu caș sau brânză se poate da și la cuptor vreo 10 minute. În cazul acesta se.va pregăti într-un vas termorezistent.
Galerie foto
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu