- 150 - 200 g tăiței (tagliatelle);
- 500 g brânză de vaci;
- două ouă;
- 100 g unt;
- 50 g griș;
- 150 g zahăr tos (sau după gust);
- 2 plicuri cu zahăr vanilat;
- 50 g stafide (opțional).
Cum procedez?
- Tăițeii se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, se scurg de apa fierbinte și se trec sub un jet de apă rece. Se lasă la scurs.
- Brânza de vaci se pune într-un vas împreună cu cele două ouă întregi, untul topit, zahărul, zahărul vanilat, ouăle, grișul, stafidele. Se amestecă.
- Se adaugă tăițeii și se amestecă ușor, prin răsturnare.
- Se tapetează un vas termorezistent cu unt. Se pune compoziția în vas și se dă la cuptor pentru 50-60 de minute, la foc potrivit. Se va rumeni frumos. Dacă se observă că începe să se prea ardă pe margini sau pe fundul vasului, se reduce puțin focul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu