marți, 31 ianuarie 2017

BUDINCĂ DE TĂIEȚEI (TAGLIATELLE) CU BRÂNZĂ DE VACI

 

Ce folosesc?
- 150 - 200 g tăiței (tagliatelle);
- 500 g brânză de vaci;
- două ouă;
- 100 g unt;
- 50 g griș;
- 150 g zahăr tos (sau  după gust);
- 2 plicuri cu zahăr vanilat;
- 50 g stafide (opțional).

Cum procedez?
  • Tăițeii se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, se scurg de apa fierbinte și se trec sub un jet de apă rece. Se lasă la scurs.
  • Brânza de vaci se pune într-un vas împreună cu cele două ouă întregi, untul topit, zahărul, zahărul vanilat, ouăle, grișul, stafidele. Se amestecă. 


  • Se adaugă tăițeii și se amestecă ușor, prin răsturnare.
  • Se tapetează un vas termorezistent cu unt. Se pune compoziția în vas și se dă la cuptor pentru 50-60 de minute, la foc potrivit. Se va rumeni frumos. Dacă se observă că începe să se prea ardă pe margini sau pe fundul vasului, se reduce puțin focul.



Niciun comentariu: