- 1,5 l de apă;
- 1 l lapte;
- 300 g zahăr;
- 250 g orez;
- 1 praf de sare;
- 5 gălbenușuri;
- 100 g unt (fără sare);
- 1 bețișor de scorțișoară;
- coaja de la o lămâie;
- scorțișoară pudră pentru decorare.
Cum procedez?
- Se pun pe foc 1,5 l de apă. Când fierbe, se adaugă orezul și sarea. Se amestecă și se lasă să fiarbă 12 minute.
- În continuare, se strecoară orezul și se trece prin apă călduță.
- Între timp, laptele se pune la fiert cu coaja de lămâie și cu batonul de scorțișoară. Acest lapte se pune peste orez.
- Se pune din nou pe foc, se amestecă și se lasă să fiarbă până când orezul e gata.
- După aceasta, se adaugă zahărul și, după câteva minute, se ia orezul de pe foc.
- Se amestecă untul topit (încă cald) cu gălbenușurile și acest preparat se pune deasupra orezului în ploaie, amestecând continuu.
- Se pune din nou pe foc mic, amestecând, ca să se gătească puțin gălbenușurile, fără să fiarbă de tot.
- Se aranjează în farfurii și se decorează după preferință cu scorțișoară pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu