🍴 spaghete (o jumătate de pachet);
🍴 o conservă de ton mărunțit în suc propriu;
🍴 o ceapă;
🍴 o foaie de dafin;
🍴 puțin ulei;
🍴 puțină zeamă de lămâie;
🍴 sare și piper.
Preparare:
🍴 Pentru început, pui o oală cu apă la fiert pentru spaghete.
🍴 Până începe apa să fiarbă, pregătești peștele. Tai ceapa mărunt și o călești în puțin ulei. Dacă începe să se ardă, adaugi câte puțină apă.
🍴 Când ceapa a devenit sticloasă și și-a pierdut din rigiditate, o iei deoparte și adăugi peștele, scurs de sosul din conservă, o foaie de dafin, puțină zeamă de lămâie, sare și piper după gust.
🍴 Mai punem crăticioara pe foc încă vreo 5 minute, amestecând conținutul. Stingem focul și ne ocupăm de paste.
🍴 Când apa fierbe, adaugi sarea (eu am pus două lingurițe pline la 3-4 litri de apă), apoi spaghetele. Le amesteci cu o furculiță cu coada lungă ca să nu se lipească, apoi le lași să fiarbă după indicațiile de pe pachet.
🍴 Le golim într-o strecurătoare, le limpezim cu apă rece și le lăsăm 2-3 minute să se scurgă.
🍴 Le punem într-un vas și, peste ele, punem peștele. Le amestecăm ușor, prin răsturnare și le servim imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu