Fiicei mele, cu drag, rețeta pentru
COTLET DE PORC LA CUPTOR
Eu am pregătit o cantitate mai mare de cotlet deoarece am avut musafiri la masă, dar tu poți să pregătești doar atâta cât ai nevoie.
Ingrediente:
- 1 kg de cotlet de porc (sau cât doriți, eu am avut 6 felii de cotlet cu os);
- 2 cepe;
- 4 căței de usturoi;
- o roșie mare sau mai multe roșii cherry
- suc de roșii sau pastă de tomate;
- un ardei roșu;
- sare, piper, boia, verdețuri aromate;
- ulei;
- o ceșcuță de vin roșu sec.
- 2 cepe;
- 4 căței de usturoi;
- o roșie mare sau mai multe roșii cherry
- suc de roșii sau pastă de tomate;
- un ardei roșu;
- sare, piper, boia, verdețuri aromate;
- ulei;
- o ceșcuță de vin roșu sec.
- Am pregătit un sos în care am marinat carnea. Sosul l-am preparat din o ceapă mare tocată mărunt, 4 căței de usturoi zdrobiți, sare, piper, boia, o roșie mare și coaptă tocată, un ardei roșu, verdețuri aromate preferate (cimbru, busuioc, rozmarin etc), ulei.
Adăugăm acest sos peste carnea spălată și amestecăm bine. Am ținut carnea astfel marinată la frigider minimum o oră.
- Într-un vas termorezistent sau într-o cratiță, am tăiat felițe o ceapă, un ardei roșu, un morcov și le-am împrăștiat uniform pe fundul vasului.
- Când carnea era pe jumătate făcută, am scos vasul, am întors bucățile de carne ca să se rumenească pe ambele părți și am stropit carnea cu o ceșcuță de vin roșu sec.
- Am introdus-o din nou la cuptor și am lăsat-o până când carnea s-a pătruns bine, în total cred că am ținut-o cam o oră - o oră și jumătate.
- Se poate servi cu cartofi naturi, cu pireu de cartofi sau cu ce garnitură vă place.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu