duminică, 5 martie 2017

PILAF DE OREZ

Ce folosesc?
- două cepe mici sau una mare;
- un morcov;
- un ardei roșu;
- 200 g orez (o cană nu prea mare);
- 3 - 4 linguri de ulei de măsline;
- apă fierbinte (la o cană de orez, trei căni de apă);
- sare;
- piper;
- o legătură de pătrunjel verde.

Pregătirea ingredientelor
- Ceapa o tai mărunt.
- Morcovul îl curăț și îl dau prin răzătoarea mare sau îl toc cu tocătorul de legume.

- Ardeiul roșu la fel, îl tai cubulețe mărunte sau îl dau prin tocătorul de legume.

Cum procedez?
1. Legumele pregătite - ceapa, morcovul și ardeiul - le călesc în puțin ulei.
2. Când legumele și-ai pierdut din rigiditate și și-au schimbat puțin culoarea, adaug orezul. Îl las puțin cu legumele, amestecând ușor.
3. Adaug 3 căni de apă, sare și piper după gust și las să fiarbă aproximativ 20 de minute, sub capac. Nu e nevoie să amestecăm deloc, mai ales dacă orezul se gătește într-un vas cu fundul gros (cum sunt cele de inox) sau într-un vas teflonat, cum am folosit eu (tigaia wok).

4. La sfârșit adaug legătura de pătrunjel, spălată și tocată. Se poate servi cu chifteluțe din legume la cuptor și cu o salată de legume proaspete (roșii, ceapă verde, castraveți, salată verde etc.) sau cu salată de varză.

Galerie foto:




Sursa rețetei: youtube.com



Niciun comentariu: