Ce am folosit?
- 4-5 cartofi mici;
- 2 morcovi;
- o bucată mică de țelină;
- un păstârnac mic;
- o rădăcină mică de pătrunjel;
- 5 căței de usturoi;
- o ceașcă de mei fiert (poate lipsi, eu o aveam prin bucătărie, așa că am pus-o în loc de pâine înmuiată);
- un dovlecel (eu n-am avut de data aceasta, așa că am făcut chifteluțele fără);
- 2 linguri de ulei de măsline;
- o lingură de pesmet;
- o legătură de pătrunjel verde;
- sare;
- piper.
1. Am fiert cartofii curățați. După ce s-au răcit, i-am dat prin răzătoarea mare.
2. Morcovul, țelina, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel le-am dat prin răzătoarea mică.
3. Am pus meiul fiert, dar acesta nu făcea parte din rețetă; l-am pus doar pentru că îl aveam prin bucătărie și m-am gândit că nu are ce să strice.
4. Am adăugat sare, piper și usturoi după gust și am amestecat toate componentele.
5. Din compoziția obținută, am modelat chifteluțe. Le-am așezat într-o tavă, pe hârtie de copt și le-am dat la cuptor vreo 30 - 40 minute. La jumătatea timpului, le-am întors pe partea cealaltă.
Sursa rețetei: Youtube
- 4-5 cartofi mici;
- 2 morcovi;
- o bucată mică de țelină;
- un păstârnac mic;
- o rădăcină mică de pătrunjel;
- 5 căței de usturoi;
- o ceașcă de mei fiert (poate lipsi, eu o aveam prin bucătărie, așa că am pus-o în loc de pâine înmuiată);
- un dovlecel (eu n-am avut de data aceasta, așa că am făcut chifteluțele fără);
- 2 linguri de ulei de măsline;
- o lingură de pesmet;
- o legătură de pătrunjel verde;
- sare;
- piper.
1. Am fiert cartofii curățați. După ce s-au răcit, i-am dat prin răzătoarea mare.
2. Morcovul, țelina, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel le-am dat prin răzătoarea mică.
3. Am pus meiul fiert, dar acesta nu făcea parte din rețetă; l-am pus doar pentru că îl aveam prin bucătărie și m-am gândit că nu are ce să strice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu