Pagini

sâmbătă, 3 decembrie 2016

SOTÉ DE CIUPERCI


Ce folosesc?
  • 400-500 grame ciuperci proaspete
  • 4 linguri ulei
  • 3 căţei de usturoi (opţional)
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
Cum procedez?
  1. Spălaţi ciupercile sub jet rapid de apă rece şi îndepărtaţi-le urmele de pământ cu o perie. Nu vă speriaţi, contrar aparenţelor, nu se vor îmbiba cu apă.
  2. Tăiaţi ciupercile în bucăţi mărişoare, cu latura de aproximativ 1,5-2 centimetri diametrul. Dimensiunea lor se va reduce simţitor la gătit. Dacă sunt mici, folosiți-le ca atare.
  3. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  4. Tocaţi pătrunjelul.
  5. Încingeţi o lingură de ulei într-o tigaie.
  6. Adăugaţi ciupercile.
  7. Scuturaţi la intervale scurte de timp tigaia pentru a mişca ciupercile.
  8. După ce s-a evaporat lichidul lăsat de ciuperci (5 minute), adăugaţi restul de ulei.
  9. Lăsaţi ciupercile să se rumenească frumos încă 2-3 minute
  10. Adăugaţi usturoiul şi imediat asezonaţi cu sare şi piper.
  11. Adăugaţi pătrunjelul, amestecaţi şi luaţi de pe foc. Sotéul de ciuperci e minunat ca garnitură sau se poate servi ca atare, presărat cu parmezan şi mămăligă la grătar.


Sursa rețetei: www.cevabun.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă aveți o părere despre ceea ce ați citit pe acest blog, mi-ar plăcea s-o împărtășiți aici, cu mine și cu alți cititori.