Ingrediente:
- icre proaspete de pește (eu am folosit două lingurițe de icre de crap sau, altă dată de hering);
- ulei (nu știu exact cantitatea, cred că am folosit vreo 200 ml);
- o felie de pâine sau franzelă albă (am folosit doar miezul);
- puțină zeamă de lămâie;
- puțină apă minerală;
- o ceapă mică (eu am folosit doar jumătate din ea).
Icrele de hering 1. Am bătut cele două lingurițe de icre cu mixerul, la început fără să adaug nimic, apoi am început să adaug câte puțin ulei, ca și la maioneză. Icrele au început să-și schimbe culoarea, să se albească și să se întărească. |
![]() |
După ce am mixat icrele cu ulei |
2. Am adăugat miezul de la felia de pâine pe care l-am înmuiat,în prealabil, în apă și l-am stors bine. Am continuat să mixez.
![]() |
Am adăugat pâinea,... |
3. Am adăugat puțină zeamă de lămâie (după gust). Am mixat în continuare, adăugând câte puțin ulei.
![]() |
...zeama de lămâie,... |
4. Am adăugat și puțină apă minerală. Face salata de icre mai pufoasă.
![]() |
...apa minerală... |
5. Am tăiat foarte mărunt o jumătate de ceapă mică și am adăugat-o la salata din mixer. Cantitatea de ceapă poate varia în funcție de gusturi.
![]() |
... și ceapa. |
6. Mixăm în continuare. Gustăm. Dacă salata se simte încă prea sărată, se mai adaugă ulei. Când suntem mulțumiți de gust, salata e gata. 😆
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu