Am folosit:
- varză albă;
- morcovi;
- ardei;
- sare, piper;
- verdețuri mediteraneene;
- foi subțiri de plăcintă din comerț;
- ulei pentru prăjit;
- sos picant sau dulce de ardei iute din comerț.
1. Am tăiat varza fideluțe (fâșii subțiri), morcovul l-am dat prin răzătoarea mare, ardeiul l-am tăiat cubulețe.
2. Am amestecat toate aceste legume cu sare, piper și un condiment mediteranean care conține frunze uscate de cimbru, pătrunjel, măghiran, busuioc, coajă de lămâie uscată, foi de dafin mărunțite și țelină deshidratată. Eu l-am cumpărat din comerț și am fost încântată să-l folosesc chiar dacă preparatul meu nu era mediteranean.3. Am așezat cu grijă două foi subțiri de plăcintă pe masa de lucru, una peste alta (eu am folosit foi din comerț). Am încercat și cu o singură foaie, dar s-a înmuiat de la umplutură si am rulat-o mai greu.
4. Am tăiat foaia în patru pătrate, pe fiecare pătrat am pus câte o grămăjoară din umplutura pregătită.
5. Am împăturit marginile laterale și am rulat pachețelele.
6. Le-am copt în ulei (de preferință de palmier sau de măsline).
Au fost foarte bune, data viitoare, însă, le voi coace în cuptor. Chiar dacă durează mai mult, sunt mai sănătoase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu