sâmbătă, 9 iulie 2016

CIORBĂ DE FASOLE VERDE


Ingrediente:
- 1 kg fasole păstăi (verde sau galbenă, lată sau rotundă);
- 3-4 morcovii;
- 1-2 rădăcini de pătrunjel;
- 1-2 rădăcini de păstârnac;
rădăcină de țelină;
- o ceapă;
- un ardei roșu;
- o roșie (dacă e vară);
- o lingură și jumătate de făină albă;
- 2 linguri ulei de măsline;
- o linguriță boia de ardei dulce;
- 50-100 g bulion;
sare;
- frunze de pătrunjel.

Cum am procedat:
🍴 Am curățat fasolea de capete, am rupt-o în bucăți de 2-3 cm lungime și am spălat-o.
🍴 Am curățat, spălat și tăiat zarzavatul bastonașe. Ceapa am lăsat-o întreagă, ardeiul l-am tăiat cubulețe.



🍴 Am pus toate legumele în apa care fierbea.
🍴 Am adăugat o roșie decojită (sau nu), sare și le-am lăsat să fiarbă. Ca să decojesc roșiile procedez astfel: crestez puțin coaja roșiilor spălate, apoi le opăresc, nu mai mult de o jumătate de minut, în apă care fierbe la foc mic.

🍴 Când zarzavaturile și-au pierdut din rigiditate, am adăugat păstăile de fasole. Am lăsat să fiarbă vreo 30 minute, până când fasolea a fost fiartă.


🍴 La final, se adaugă bulion după gust sau se pregătește un "rântaș" (așa se numește în zona noastră) pe care eu îl pregătesc astfel încât să evit prăjirea făinii în ulei. Găsiți modul de preparare a rântașului aici .

🍴 După ce am stins focul, am adăugat frunze de pătrunjel și de țelină, dacă vă place aroma. Nouă ne place să punem pătrunjelul direct în farfurie, în momentul servirii.

🍴 La masă, servesc cu ardei verde sau iute.


Niciun comentariu: