Căutați pe acest blog! Pentru rezultate mai bune, folosiți diacritice!
Ce folosesc?
- 150 - 200 g tăiței (tagliatelle);
- 500 g brânză de vaci;
- două ouă;
- 100 g unt;
- 50 g griș;
- 150 g zahăr tos (sau după gust);
- 2 plicuri cu zahăr vanilat;
- 50 g stafide (opțional).
Cum procedez?
- Tăițeii se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, se scurg de apa fierbinte și se trec sub un jet de apă rece. Se lasă la scurs.
- Brânza de vaci se pune într-un vas împreună cu cele două ouă întregi, untul topit, zahărul, zahărul vanilat, ouăle, grișul, stafidele. Se amestecă.
- Se adaugă tăițeii și se amestecă ușor, prin răsturnare.
- Se tapetează un vas termorezistent cu unt. Se pune compoziția în vas și se dă la cuptor pentru 50-60 de minute, la foc potrivit. Se va rumeni frumos. Dacă se observă că începe să se prea ardă pe margini sau pe fundul vasului, se reduce puțin focul.
Ce folosesc?
- 1,5 l de apă;
- 1 l lapte;
- 300 g zahăr;
- 250 g orez;
- 1 praf de sare;
- 5 gălbenușuri;
- 100 g unt (fără sare);
- 1 bețișor de scorțișoară;
- coaja de la o lămâie;
- scorțișoară pudră pentru decorare.
Cum procedez?
- Se pun pe foc 1,5 l de apă. Când fierbe, se adaugă orezul și sarea. Se amestecă și se lasă să fiarbă 12 minute.
- În continuare, se strecoară orezul și se trece prin apă călduță.
- Între timp, laptele se pune la fiert cu coaja de lămâie și cu batonul de scorțișoară. Acest lapte se pune peste orez.
- Se pune din nou pe foc, se amestecă și se lasă să fiarbă până când orezul e gata.
- După aceasta, se adaugă zahărul și, după câteva minute, se ia orezul de pe foc.
- Se amestecă untul topit (încă cald) cu gălbenușurile și acest preparat se pune deasupra orezului în ploaie, amestecând continuu.
- Se pune din nou pe foc mic, amestecând, ca să se gătească puțin gălbenușurile, fără să fiarbă de tot.
- Se aranjează în farfurii și se decorează după preferință cu scorțișoară pudră.
Ingredientele sunt pentru o cratiță de 4 litri.
Ingrediente pentru blat:
- 8 ouă;
- 8 linguri de zahăr;
- 8 linguri de făină.
Ingrediente pentru cremă:
- 8 ouă;
Cum procedez?
Sursa rețetei: www.chefbuzu.com